TISZTÁN ÁRAMOLNI KÍVÜL-BELÜL!

a kezdet frissessége…

Folytatom azzal, hogy a változások mindig egyfajta tisztulással is járnak, illetve gyorsabban, könnyedebben végbemennek, ha kitisztított „terepen” folynak. Oda-vissza igaz.
Ha elkezdesz egy tisztító kúrát, mondjuk egy böjti időszakban, akkor élvezd a vele járó frissülést! Tudatosan tudd, hogy ez jó neked, jó érzéssel tölt el, hogy megteszed magadért, jó a testednek, lelkednek, könnyedebbé válsz általa és érzed, hogy jól esik. Ezt te szeretnéd! Nem más, nem a párod, nem a pap a templomban, nem a terapeutád a rendelőben, vagy a legutóbbi hobbi újságod egyik cikkírója. Inspirálhatnak, de te magadért döntesz, nem megfelelésből! Te akarod és így döntöttél! Tudd, hogy ez a belső szándékod egyúttal a változás melletti voksolásod is. Abban a pillanatban, ahogy döntöttél erről, az univerzum minden erejével a döntésedet fogja támogatni, amit te úgy fogsz megélni, hogy a „külvilág” hirtelen együtt működik veled és támogat. Minden pont jól egybevág. Olyan lehetőségek bukkannak fel, amire nem is gondoltál, mikor elhatároztad, hogy változtatsz.
Figyeld közben önmagad. Valódi a döntésed?

Tudod, nehéz úgy vágyni a más-ra, az újra, a tovább-ra, ha közben a régire sóvárogsz, és folyton azon jár az eszed, hogy mikor térhetsz vissza a korábbi életmódodhoz. Ha valójában a kényelmedet, az (ál)biztonságodat, a megszokottat nem is akarod feladni és elhagyni, akkor nem sokra mész vele.
Ez egy bátorság próba. Ha változol, ha döntöttél, attól függően, mit és hogyan, lehet, hogy felkavarodik az életed. Hogy aztán egy magasabb szinten kitisztulva, átrendeződve még jobb legyen. Ez benne van a pakliban. Csak hogy tudd.
A fehér leányszobák rózsaszínű álmodozásai nem erről szóltak, tudom.

Szóval, ahhoz, hogy a vágyaid valósulhassanak, az elképzeléseid formát ölthessenek, gyakran előbb tisztításra, tisztulásra kell időt szentelned.

Belső tisztulásodhoz lehetséges, sőt nagyon is kellő a fizikai test salaktalanítása élő, friss és tiszta ételekkel, zöld színű friss növények, tiszta vizek gyakori és rendszeres fogyasztásával (ez most nagyon időszerű, hogy a tavaszi napfordulóra – márc. 21.- befogadhasd az új energiákat!).
Szintén a „beltéri” tisztogatás része a lelki-gondolati-érzelmi tartalmaid, családi hiedelemrendszereid átgondolása és felszabadítása a múlt korszelleme alóli szanálással, belső elcsendesüléssel, vagy akár egy tisztázó beszélgetéssel. A tisztulást és áthangolódásodat egy jó séta a szabadban, futás a napfényen, friss levegőn már nagyon is elő segíti.
Gondolkozz egyszerű, kézenfekvő, könnyen megvalósítható megoldásokban, amik örömet is okoznak! Mozogj, kívül-belül légy élő, légy JELEN, tedd magad áramlásba! Ez az áramlás fogja majd megteremteni a terveidet is!
Különösen akkor, ha élvezed és örömmel tölt el, amit teszel. Ne feledkezz, meg arról sem, hogy a fáradt energiákat hordozó, levetett vagy megúnt használati tárgyaidtól is itt az ideje elköszönnöd! Nagyon elvonják az energiádat, amit már másra szánhatnál.

DE! Tedd ezt könnyedén és lazán! Akkor még hatékonyabb! Hogy miért tedd ezt meg? Hogy helyet készíts az újnak, az örömnek, a szeretet befogadásának!

Tipp. Én például ilyen szanálásokkor azt képzelem magam elé, hogy egy kisebb lakásba kell költöznöm egy kertes házból, és mi az, amit magammal vinnék, mi az, ami valóban fontos. Ez a nézőpont segít, hogy fölösleges kacatokat ne tároljak tovább.

Aztán a kapcsolataid. A változások azokat sem fogják kímélni. Akárhogy is, minden tisztul és változik körülötted, körülöttünk most, sokkal jobban, mint valaha. Az, hogy magadat és a környezetedet újra és újra tisztogatod, segíti és kíméletesebbé teszi ezt a folyamatot. Az egész emberiség növi ki és veti le a korábbi vaskori ruháit és ölti magára az aranykori köntösét. Hatalmas paradigmaváltásban van a Föld és ez a korszak, és ez által az emberiség!

Mi is ez a paradigmaváltás?

Paradigma: (Wikipédia)
„A paradigma (vagy korszellem) a gondolkodásoknak, vélekedéseknek, értékeknek és módszereknek egy adott társadalom vagy szűkebben egy közösség minden tagja által elfogadott összességét jelenti. //: Megjegyzés: Ezt „theta – nyelven” úgy mondjuk: hitrendszerek ://. A paradigma jelentősége abban áll, hogy az ember néha krízisbe, konfliktusba kerül meglévő véleménye, beállítottsága, hiedelmei, gondolatai, ismeretei stb. ellentmondásossága miatt, amelyet sokszor ezek átfogó (paradigma-méretű) megváltoztatásával tud csak feloldani. A társadalmi méretű paradigmaváltásra ezzel szemben akkor szokott sor kerülni, ha a lakosság nagy részében áll fenn hasonló konfliktus, és csupán a hozzáállás megváltoztatásával – amely viszonylag kevés pszichikai energia ráfordítását igényli – jelentős alkotó energiákat lehet az elérendő közösségi célokra felszabadítani.”

Szóval ezt a váltást, változást meglépni könnyebb, ha tudatosan, felkészülten teszed, és kellően kitisztulva. Nem csak belső, önmagadon belüli, de egyúttal külső, akár családban megjelenő, vagy munkahelyi, egyéb konfliktusaid is lehetnek.
A korszellem – változás rád és a környezetedre is hat, de kire-kire másként. Ez a folyamat ráadásul még „felhangosítja” a korábbi nézeteltéréseket.
Különösen akkor, ha te már megtapasztaltad ezt a transzformáló erőt és annak jótékony segítő hatását, és lépsz tovább egy adott kapcsolaton belül, de a társad, a gyereked, a szüleid pedig egyáltalán nem. A barátságokról nem is beszélve. Vagy fordítva. Azt észlelheted, hogy itt a káosz. Azt, hogy a párod, a családod valahogy megváltozott, és nem tartják magukat a korábbiakhoz. Fölrúgják a korábbi „szabályokat”, fittyet hánynak előzőleg „beváltnak” és „elfogadottnak” tartott szokásokra és elmennek egészen más irányokba, amiket nem ismersz és nem is érted (nem akarod, nem mered még).
Nagyon erősnek, mélynek hitt barátságok tudnak elillanni vagy megfordulni egy pillanat alatt ilyen módon.

Ez az korszellem, ami beköszönt épp, sokkal több lehetőséget, bőséget és szabadságot kínál. Láthatod, hogy nem vagy vele egyedül, mindenkire jótékonyan és újítóan hat. Minden megújul bennünk, körülöttünk. Csak engedd, hogy részese lehess! Mi a teendő? Önmagad lepd meg és lépd meg!

Érdekel, hogy mit tapasztaltál akár a tisztulás, akár a vele együtt járó változásaid során?
Mi lett más? Te hogyan változtattál? Mi lett az eredménye?