Szeretlek! Én is!

Hogy a szeretetünknek egy új útja (is) megjelenhessen!  Növekedj a párkapcsolatodban!

Az öröm, a bőség, a szeretet velünk született és jogunk van hozzá. Ezek a vonzerői a kapcsolatunknak. Valójában erre vagyunk eredetileg hangolva. Arról azonban, hogyan éld a párkapcsolatodat, mik a szeretetteli, de józan ész diktálta szabályok akár egy házasságban,egy valódi kapcsolatban, amik mindkét fél számára kívánatosak, kielégítőek, nem  szólnak a könyvek. És nem biztos, hogy azon kevesek közé tartozol, akiknek a szülei nagy szeretetben, egyet értésben élnek és neveltek téged, és el tudtad tanulni íratlanul is az ő példájukon keresztül a  házasság mértéket és határokat tisztelő  kódexét.

Tudd, hogy a benned élő párkapcsolat energiamintája öröklött és tanult információkon alapul, nem feltétlenül csak a sajátod, és az is lehet, hogy már élhetetlennek találod. Áthangolhat téged egy másik valóságba, ami különbözik a sajátodétól! Ezek genetikai információs programok, amiket tudattalanul hordozhatsz, akár a messzi távolból, akár történelmi időkből. De az is lehet, hogy nem annyira ősiek, ám még sem a te jelenlegi életedet támogatják. Más, letűnt világok emlékei, régi idők párkapcsolati szerkezetét, hiedelem világát  és értékrendjét tükrözik, amikor még nem szabad akaratodból választottál párt magadnak, csak összeboronáltak még a bölcsőben a szülők egy másik pendelyessel. A túlélés, az élet továbbadása volt a lényeg. Nem sok igényed maradhatott arra, hogy te személyesen boldog légy, összeilletek-e? Nem ez volt a cél, hanem az, hogy legyen néhány túlélő gyerek. Hogy legyen elég föld, enni-inni és némi ruha. Többnyire túlélő programokról van szó.

Mint ahogy túlélő program a két világháború okozta sebek anyapaság mintája is. A szerepcserék, szerepösszevonások. Amikor egy személyben kellett anyának és apának lenni. Amikor a 10 éves gyerek vigyázott a 6, a 4 és a 2 évesre, és főzött pótanyukaként, amíg az anyapa dolgozott. A férj pedig a háborúban. Vagy rosszabb esetben elesett. Nézd meg jobban ezt a mintát ma is. Elvált szülők, egyszülős családok. Anyapa. Apanya. Lehet, hogy egy háborús program forog szinte minden család feje fölött? Csak egy másik köntösben, egy mai gúnyában? De minek is? Hiszen elvonult már a front! A front lehet, hogy el, de az információ itt maradt. Érted már?

Aztán a pénz. A szűk-ség, a pénzhiány. Háború-ság és bűnei. A szűk-ségből kovácsolt erények. A hiány. A kiszolgáltatottság. Az alá rendelt –fölé rendelt viszonyok. A tehetetlenség érzése. Nézz körbe, mi is látható ma? Egy családon belül (is)?  Ugyanaz a lemez forog? Munkanélküliség. Mint a háború alatt…Mentek a tankok, jöttek a bankok.

Aztán a szex. Nincs idő rá, mert kell a pénz, amihez meg kell a sok munka. A nagyon sok verejtékes munka. Kinek is volt ez a programja? Talán egy zsellér családé. Valamikor. És most? Nem lehet csak úgy örömből intimkedni, és nem annyiszor, ahányszor valójában jól esne, mert régi elvárások, előírások  tiltják. Nem tudsz róla, már fogalmad sincs honnan jön, hogy mi zaboláz,de megfelelsz neki öntudatlanul. És éled, és éled, és éled a beakadt lemezt, az elődeid életét. És nem éled és nem éled és nem éled meg a harmónikus, kielégítő szexuális életedet. Tényleg ezt, tényleg így akarod?

Mi újság a gyerekekkel? Mennyi idő jut rájuk? Mennyi  szabad idő a játékra? Mennyi a kötelességre? Mennyi a gyereklétre? Aztán a hiedelem, hogy vagy gyerek vagy  jólét. Az én gyerekem, a te gyereked, a mi gyerekünk. Nálunk minden rendben van, csak a gyerekkel van baj.

A származási családunk és az anyós-após. Lehet jó is a kapcsolat, és akkor az segítő és építő. Azért  kérdés mindig az új család határainak tisztelete vagy állandó befolyás/olás/a. Érzelmi zsarolási minták, a „szeretet”, mint függőségi játszma. Jó, jó, rendben, nem akarom már tovább ragozni. Lehet, hogy egyet értesz azzal, hogy inkább hagyjuk abba. Sok. Túl sok. Szerintem is.

Mit szólnál, ha egész egyszerűen újrahangolnád magad és a kapcsolatodat? Az eredeti örömre?  Egy új összjátékra újra összehangoltan?

Mihez kezdenél, milyen kapcsolatot álmodnál, ha most újra kezdhetnéd? Kinek is? Ugye nem a szüleitek, hanem önmagatok kedvére és igényei szerint?

Annyi hasonló gondokkal küzdő párral dolgozom, annyi ismétlődő párkapcsolati mintával, hogy úgy döntöttem, kitágítom a rendelőm kereteit, lazábbra  és vidámabbra, könnyedebbre veszem a dolgokat, és az Adriáig meg sem állok. Párkapcsolati tábort szervezek Hvar szigetén, nem csak pároknak!

Ez a tábor azért szerveződik, hogy mindezekben a kérdésekben a segítségetekre lehessen! Miközben szántok szabad időt, figyelmet önmagatokra és egymásra önfeledten, csodálatos környezetben, a tenger parton! Gyertek el és lássatok hozzá!

Egyedül állóként is várlak szeretettel, hiszen a benned létrejövő genetikai mintáid változásai teremthetik meg az új örömkapcsolatod lehetőségét!

https://www.facebook.com/events/558733051151186/