ÚTBAN A FÉNY SZÜLETÉSHEZ

Négy héten át készítjük fel belső Magunkat a Fény fogadására, ami a téli Napfordulóval érkezik el a szüléshez és egy új kör megszületéséhez, rendszerint december 21-én. Ebben szeretnék néhány új szempontú megközelítést adni.

A múltkori írásomban a Gyász folyamatával foglalkoztam, és ott is kihangsúlyoztam, hogy valaminek az elengedése teszi lehetővé egy új dolog születését. Egy új látásmód, egy új megközelítés, egy új életmód befogadását. Ez szinte kivétel nélkül egy nézőpontváltással, egy bővüléssel jár együtt. Amíg ragaszkodunk egy régmúlt bemerevedett helyzethez, akár tudunk óla, akár nem, meg fog kötni minket. És ebből nehezen tudunk tovább lépni. Egy helyben topogunk. Ez érzésben tanácstalansággal, tehetetlenséggel, megoldhatatlannak tűnő külső körülmények sorának észlelésével társul. Ilyenkor felmerül, hogy az az erős érzés, hogy nem tudok haladni, vajon kié? Enyém? Egy másik élet érzése? Talán genetikai probléma, és a felmenőink érzései? Valóban nincs a jelenben megoldása az adott helyzetnek? A jó hír az, hogy ha hozzám tartozik az adott dolog, akkor mindig van megoldás! Mindig! Legfeljebb nem látom még, de van. Egyébként az is jó megoldás, ha kiderül, hogy nem az én megoldatlanságommal akadtam össze. Felszabadító.  Ilyenkor viszont azt érdemes megkérdezni magamtól, hogy vajon hogyan érint engem? Miért szenteltem neki figyelmet? Kinek a figyelmét akartam magamra vonni, hogy figyelmet szenteltem olyan valaminek, ami nem az én dolgom?

A figyelem az egy energia és rendkívül nagy teremtő erővel bír. A kisgyerek is kiharcolja a szülő figyelmét. Ha kell, rosszasággal is magára vonja a figyelmet, annyira fontos a számára. Nem válogat, valahogy kiharcolja, ha nem kapja meg más módon. Aminek energiát adunk, figyelemmel kísérjük, az hajlamos megérkezni a terünkbe, tehát megvalósulni, életre kelni. A figyelemmel valójában  életre tudunk kelteni vágyakat, terveket, kapcsolatokat! Figyelemmel állandóan újra teremtjük a dolgokat. A kisgyerek ezzel a kapcsolatot a szüleivel való kapcsolatát  tartja életben, ha kell, bármi áron. Neki életfontosságú, hogy  figyelmet kapjon! Ezt jó, ha szem előtt tartjuk szülőként.

A figyelemmel bevonzhatunk olyan félelmeket is, amik valósulnak. Betegséget, rossz életprogramozást, szerencsétlenségeket. Ezért nagyon fontos, hogy minek szenteled a figyelmedet! Mit táplálsz meg vele? Minek adsz energiát? Mit keltesz életre vele?

Miről is szól az Advent ebből  a szempontból?

Arról, hogy kezdd el megtisztogatni magadat több szinten, figyelj arra, amit valójában szeretnél, mert jön a Fény, és ha teli a porzsákod, nem tudsz beszívni tiszta levegőt, tiszta Fényt! Hiába van ott körülötted mindenütt, te mégsem tudod befogadni! A figyelmedet vidd arra, hogy valójában fontos-e még az az adott életmód, az adott étkezési szokás, az az alkohol vagy más egyéb kapcsolati rutin. Itt jön be a tudatos döntésed. Megtartom? Elengedem? Ha elengedem, mit szeretnék a helyébe? Kinek/minek ENGEDEM MEG,HOGY A HELYÉBE LÉPJEN? ÉS KINEK NEM? Mi a célom? Van-e célom?

Jó cél, ha a Fénnyel együtt kezdesz haladni. Egyszerűen. Például korábban lefekszel. Többet pihensz. Ilyen nagyon egyszerű dolgokkal kezdheted. Esélyt adsz a regenerálódásodnak. A megerősödött szervezet több Fényt tud befogadni és tárolni. Ezzel egy új ritmust generálsz. Vele együtt át kell gondolnod, hogy pl. amit este 10 óra után tettél, az valóban kellemes-e neked, valóban te akartad-e vagy másnak feleltél meg? Hová illesztheted be az új napirendedben az adott tevékenységet, kapcsolatot? Kivel?

Az sem baj, ha hagysz magadnak elcsendesülésre teret, időt. Sőt. Ilyenkor jobban meghallod belül,  mire is van szükséged, mire is van igényed? Az a te valóságod, ahhoz igazodj!

Láthatod, hogy a karácsonyi rohanás, bevásárlás épp ellenkezőleg hat, mint amit valójában ez az időszak a tested- lelked felől kíván. Az is egy hatalmas változás, ha idén nem, vagy fele annyit rohansz ajándékokért, mint tavaly. Ajándékozz egyszerűen egy élményt, egy FIGYELMET, egy EGYÜTTLÉTET! És töröld a „megfelelek a külsőségeknek” kifejezést a szótáradból.

Aztán elkezdheted a takarítást, a szanálást magad körül. Fellélegzik a tér körülötted és megszabadulva néhány fölösleges kacattól, te magad is jobban leszel, szinte azonnal. Szabadabban lélegzel, kinyílik a bedugult orrod, jobban emésztesz, és így tovább. Szóval a tested is visszajelzi, hogy tettél önmagadért. Ha még használható tárgyaid vannak, amire már nincs szükséged, ajándékozd oda másnak, akinek örömet okoz.

Aztán a fizikai testedet is tápláld olyan ételekkel, italokkal, amik salaktalanítanak és tiszták. Ezzel folytatom legközelebb.

Jó tisztulást és jó figyelmet – önmagadnak!