Mi is az Öröm?

A szótár (WikiSzótár.hu) szerint az öröm a  következőket jelenti:

„Derűs lelki állapot, az alkotás vagy az elért siker jó érzése. Az ember egész lényét átható vidám és kellemes érzés, amit a teremtés, szándékaink megvalósítása okoz.”

Az öröm valójában velünk született, a létünk velejárója itt a Földön, adott mindenki számára, és egyúttal lélektáplálékunk is. Egy iránytű, egy fókusz, ami segít eligazodni egy adott dologgal, személlyel, az életfeladatunkkal és önmagunkkal kapcsolatosan. Azok a vállalások, amik rólunk szólnak, belőlünk fakadnak, mind nagyon nagy örömöt fakasztanak, mert bennük valódi önmagunkkal találkozunk, belső valódi önmagunkat tapasztaljuk meg egy új helyzetben és egyre inkább tisztába jövünk vele, kik is vagyunk. Ez nagyon felszabadító! Hiszen az a bizonyos kép a tükörben egyre szebb, egyre tisztább, egyre őszintébb, egyre elfogadóbb és szeretettelibb az öröm hatására. Segít megismerni befolyástól, rózsaszín álmoktól függetlenül, és általában is, mindentől és mindenki látásmódjától is függetlenül önmagunk érékeit, erényeit, határait, és megismerni azt a belső magot, amiből fakadunk, bővülünk, növekedünk. Belső önmagunkkal találkozni nagy öröm! Igazi hazatalálás abba az isteni terünkbe, ahonnan érkezünk és ahol egység és harmónia uralkodik! Ha ezzel a belső valóságunkkal, önvalónkkal összhangba jutunk, az egy csodálatos zenét, egy örömteli összhangot eredményez minden szinten!

Mit jelent ez az örömteli összhang testi-anyag szinten? Magát a teljességet, a testi egész-séget! A sejtek, a szervek zavartalan együttműködését. A földi játszótársakkal való együttműködést!

Mit jelent ez lelki szinten? Hát magát a beteljesültséget, a lelkes cselekedeteket, a lelkes vállalásokat, a felelősségvállalást önmagamért, az önerőt, az egészséges önbecsülést és öntiszteletet. Az egészséges önszeretetet.

És mit jelent ez a szellemi folyamatainkban? Tiszta, békés, csendes, zavartalan nyugodt áramlást, a kapcsolatot a Lélek minden rezdülésével és magával a bennünk jelenlevő Egy-gyel, a  harmónikus összhanggal. Ekkor a teljes egészségbe és békébe  érkezünk, önMAGunkba, ahol a teremtő forrásunk buzog. Innét nyílik lehetőségünk elindítani, mint egy origóból, mint egy indító hullámból, az összes önmegvalósító álmunkat és mindazt, amikké válni szeretnénk, amire a fókuszt helyezzük. Ezt a forrást az öröm és önmagunk elégedettsége táplálja kiapadhatatlanul, mert jó tudni, hogy a belső forrásunkban folyamatosan öröm van, ami elégedettséget szül és folyamatosan gyógyít. AZ ÖRÖM GYÓGYÍTÓ MINDEN SZINTEN!

Ide, ebbe az örömforrásba  érkeztetnek meg a meditációk, az elmélyült állapotok, és ideérkeztet egy-egy örömteli dal, kapcsolat, ének vagy zene, egy örömteli és békés beszélgetés, együttlét, vagy maga a mozgás, a tánc, a természetben való lét, ahol a növények, különösen a fák nagyon tiszta örömöt sugároznak.

Az anya-magzat kapcsolat, és általában jó tudni, hogy minden kapcsolat valódi kötőszere az ÖRÖM! Az öröm az, ami ideköt a Földhöz! A földi élet örömforrású és örömre alakítható, formálható!

Hogy kell ezt érteni a minden napok nyelvén?

Egyszerűen: örömteli minden bennünk, ha végre erre figyelünk, és a fókuszt erre helyezzük, ha ebből a látószögből tekintünk mindenre, de első sorban saját magunkra!

Mire tanít?

  • Életet ne vegyük kőkeményen, hanem egy kozmikus játékként.
  • Amire koncentrálunk, azzá válunk.
  • A kozmikus játékot nem egyedül játsszuk, hanem együtt. Becsüljük meg a játszótársainkat, tegyünk velük JÓT. (házas társ, szülő, gyerek, barát, munkatársak)
  • Értsük meg, hogy az igazi változást a valóságunkban a TUDATOSSÁGUNK, A NÉZŐPONTUNK MEGVÁLTOZTATÁSÁVAL érjük el.

Koncentrálj az ÖRÖMRE – Képzelj el örömteli helyzeteket, ha azt érzed, kibillennél. Ilyenkor szeresd nagyon önmagad és fogadd el, akár mi is történt! Ne hibáztass senkit, „csak” egy leckét kaptál! Vagy csak úgy, saját kedvedre is képzelj el akár jövőbeli örömteli helyzeteket! Gyakran. Ha másképp alakul, az is jó, hagyd, hogy mások is belefolyjanak a játékba! Játssz! Minél több olyan tevékenységet végezz, ami örömet okoz. Tervezd el a napodat, hogy tudatosan örömöt is kalkulálj bele! Gondold végig, ha nehéz, hogy hol rejlik az öröm egy kihívásban? Mitől jó az neked? Az is jó, ha egy kis vicces dalt találsz ki és dúdolgatod magadban. Minél többet mondd ki a szót másoknak is „öröm”. Akivel találkozol, kívánd neki, hogy „örömteli napod legyen, kívánok sok örömöt az életedben”. Minél több jót tegyél magaddal és a társaiddal.

 

Az öröm, vagyis a belső középpontba érkezés,a megfelelő technikákkal, tudatosan alkalmazva azokat, könnyebben és tisztán érhető el bárki számára. Így megtapasztalhatod azt olyan helyzetekben is, segítségül hívva ezeket a folyamatokat, amik korábbi nézőpontodból már nem számítottak volna boldog párkapcsolatnak, vagy jó dolognak. Ha az életedet a belső középpontodból kitekintve, az örömből szemléled, csodás világ mutatkozik meg előtted, és azonnal a JELEN tárulkozik ki, az elmúlt idők téves megkötései helyett.

Ehhez ad  jelentős fogódzót a ThetaHealing gyógyító technika, ami a lehetséges legmagasztosabb nézőpontot mutatja az utadon, ahol nem csak te, hanem a környezeted is képes változni, hogy lásd magadat jól, és mások is annak lássanak. A haladóknak szóló theta tanfolyam legközelebb Budapesten lesz megrendezve, https://www.pszichoterapia-budapest.hu/programok, március és https://www.pszichoterapia-budapest.hu/drszaboagneskatalin/thetahealing-csoportok), de ha elindulnál az alapoktól, akkor jelezd ezt a tervedet levélben, (kapcsolat@drszaboagnes.hu  vagy a face-bookon: https://www.facebook.com/events/252918862325845/ ), és szívesen küldök további tájékoztatókat ahhoz, hogy tudatosan dönthess a szándékaidról.

 

Örömteli életet kívánok Neked és minden szerettednek!