A testemen át

ÚT A SPIRITUÁLIS EGYSÉGHEZ

Mostanában sokat foglalkoztat a testi egészség.
Főleg spirituális körökben dívik, hogy teremtsünk magunknak, a nemzetnek, a Földnek szépet és jót és ezért munkálkodjunk. Miközben ezek a gyönyörű eszmék ragyognak, számomra kicsit testetlenné válva, arra jutottam, hogy öltsenek végre testet.

Hogyan?
Először arra gondoltam, hogy a családommal kellene kezdeni. Hadd ragyogjon – még jobban! Végig vettem gondolatban a gyerekeket, aztán a férjemet, de nem volt hiteles érzés, ami erre érkezett. Megdöbbentem. Lehet, hogy elfordulnának tőlem?

Dehogy!

Hát akkor hogy is van? Ha az érzéseim őszinték, tiszták, már pedig általában azok, ezen a hajnalon pedig különösen, hiszen még mindenki alszik, senki nem áll elő a saját kérésével, akaratával, nem álltam neki még szolgálni másokat, félretéve a magam igényeit. Most csak magammal vagyok, akkor mi ez a hiteltelenség?

Hoppá!

Mert elfelejtettem önmagammal indítani a folyamatot, a jókívánságot! Micsoda tanítás! Nem tudok addig semmit sem elindítani, amíg tudatosan nem magammal, magamnak, magamból indítok! Innét az érzéseim felragyognak immár!

De jó!
Na, akkor hogyan is öltsön testet, hogyan is váljon valósággá minden szép és jó? Tehát belőlem indulva.

Jó, de hogyan?
Tegnap este lefekvés előtt Dr. Nagy Géza, Felvidéken élő orvos-természetgyógyász könyvét olvastam, melynek címe: Betegségek gyógyítása gyógynövényekkel. Régi kiadás(1996), még a múlt évezredből, de haladó, holisztikus meglátásokkal, egyszerű, de nagyszerű megtapasztalásokkal.
Minden betegségre ajánl gyógynövény kombinációkat, de a legfőbb – és ez a kulcs-, hogy az ember igyekezzék pihenni, regenerálódni tudatosan ebben a rohanó világban. Ha fizikai munkát végez rendszeresen napközben, akkor járjon el színházba, moziba, előadásokra, vagy olvasson könyvet (!!!). A testét nyugtassa, a szellemét pallérozza. Ha nap közben szellemi munkát végzett, munka után menjen ki a zöldbe, a kertbe és dolgozzon, babráljon a földdel! De a legfőbb számomra, amit mond az az, hogy hetente egy napot tartózkodjon kint a természetben, a szabadban. Mindenki. E nélkül hosszú távon nincs egészség, és jó immunitás!
Igaza van.

Miért?
Ha szabadban tartózkodsz, kapcsolatba lépsz a növényekkel, fákkal, a Természettel (neszek, illatok, tapintás, érintés, tehát élednek, újra élnek az érzékeid) és az ő egész-ség és egy-ség megőrző információival, amik regenerálnak. A sejtjeid kommunikálnak az ő sejtjeikkel. Általánosságban is elmondható, hogy minden „beszélget”, információt közöl mindennel. De nem mindegy, hogy milyen impulzust adsz a sejtjeidnek, ezáltal önmagadnak: természetes, egészséges, sokoldalú, vagy mesterkélten mesterséges, akár elidegenített, egyoldalú, szegényes, üres üzenetet. Légy TE az, aki meghatározza, mivel táplálod önmagadat, a testedet, a szerveidet és a belső lényegedet,a gondolataidat, a Magodat. Az ember eredendően természeti Lény, úgy lett megalkotva. A teste mindenképpen! Egy-ségben a Természettel. Akkor pedig ne akarjon senki maga körül olyan környezetet, ami korlátozza, vagy elzárja, akár véglegesen is a saját és a környező külső-belső egészséget, tehát az egységet sugárzó Természettől. Tápláld magad egészséges és természetadta finomságokkal – minden értelemben! Ha egészséges, letisztult érzéseket, életélményt szeretnél, menj ki a természetbe!
Szóval hogyan is ölt testet az a sok szép és jó, ragyogó belőlem, ami a spiritualitásomban , a gondolataimban, a lelkemben már valóság? Hát a saját testemen keresztül. Az egészséges testemen keresztül!

Hoppá!
Akkor ez azt jelenti, ha szeretem a testem, ha elfogadom a testem, jól táplálom a testem, egészségbe segítem őt, mert például mozgok bőven, akár sportolok is, figyelek rá, örülök neki, hogy pont olyan, amilyen, akkor könnyebben valósulnak meg az álmaim? A helyzet az, hogy nagyon is! Igen, igen, igen!
A testem a legeslegjobb barátom az Életben. Nélküle nem tudok élni! Akkor hát kalandra, mozgásra, örömteli, természetes táplálékokra, játékra fel! Itt és most!

Kezdhetjük?
Én már elkezdtem.
Rendszeresen járom az erdőt.
Tornázom.
Bio ételek fogyasztására törekszem, és erre sarkallok másokat is! A családomról nem is beszélve.

Jó dolog ezeket együtt, sokan tenni! Hasonló emberekkel, lelkekkel. Nagyon megerősít és feltölt! Jó dolog élni! Nagyon jó így élni!
És Te? Te hol tartasz ebben? Elkezdted már? Ha igen, akkor hurrá! Ha nem, akkor ne halogasd, indulj és kezd önmagaddal a tested által! Az segít testesülni , testet ölteni az álmaidat!
Örömteli gyakorlást!

AJÁNLÓ:

ThetaHealing
Csodálatos és könnyed, szeretetteli út az Életed jobbá tételéhez és meggyógyításához, a tudatosságod kitágításához, az önbecsülésed megtalálására.Gyere el, tapasztald meg, éld át, tudj meg róla többet! Ingyenesen! Ha érdekel az esemény, regisztrálj légyszíves a részvételhez a kapcsolat@drszaboagnes.hu e-mail címen!
Örömmel fogadlak, ha már végeztél ThetaHealing tanfolyamot (nem baj, ha nem nálam) és szívesen megosztod a tapasztalataidat másokkal is!

Itt jelezheted részvételed: Facebook esemény

Szeretettel várlak!
Szabó Ágnes Kata
Theta gyógyító és ThetaHealing oktató
orvos-természetgyógyász