MASZKOK NÉLKÜL

AZ ELENGEDÉS ÉS ÖNMAGADRA TALÁLÁS RÍTUSA

A természetesen könnyed elengedés öngyógyító, önmegerősítő és önbizalmat sugárzó voltát mindig is ismerték és előszeretettel alkalmazták eleink.

Azokban az időkben, amikor az emberek bármely ok miatt (az adott idők törvényeinek, hiedelmeinek hatalmába kerülve, vagy önmagukat elhanyagoltan eldurvult lélekkel éltek, vagy a környezetük volt kihasználó), nem tudták, vagy nem merték saját arcukat megmutatni, saját valós lényük igényeit kifejezni. Egy álarcot vettek fel, egy a szűkebb vagy tágabb közösség által is tolerált vagy elfogadott maszkot. Egy olyan identitást, amiben az adott közegben élni vagy esetleg túlélni, kommunikálni lehetett, vagy „beilleszkedni” egy adott államalakulat vagy hitrendszer kereteibe. Többnyire egy kényszer, egy „kell” okán. Ezt a maszkot felfoghatjuk egy védőpajzsként, egy mesterséges igénykeltésre adott mesterséges határhúzás válaszaként is, mely megtévesztette a külső kényszerítőt. Például el kellett határolódni a körülményekre adott válaszként egy idegen, nem önazonos környezetben. Igaz lehet ez társadalmi szinten is egy megszállás alatti országra, egy idegen vallás általi erőszakos térítésre, vagy olyan idegen szokásrend követésére, amit nem érzünk a magunkénak, mégis valamely elvárásoknak megfelelve követni kezdtünk. A baj nem az, hogy az adott helyzetben túlélő maszkot öltöttünk, hanem az, ha ezzel a felvett identitással egy idő után azonosnak tekintjük magunkat. Akkor is, amikor a valós külső kényszer már nincs jelen, ellenben a folyamat addigra már belső kényszerré merevedett. Akár így, akár úgy, ha idegen bőrt öltesz magadra, még ha az a szüleid, szeretteid bőre és akarata is, tudd, hogy az erőddel azt kezdted éltetni!!! Átadtad az erődet egy külső körülménynek. Magyarul: gyengülsz! Beteg leszel. Szóval nem jó „üzlet”! Azt élteted, hízlalod, aki nem te vagy! Magadra, a valós énedre pedig nem jut elég figyelem, energia és szeretet. Érted már?

Olyan ez, mint egy nagy kísérlet, amiben azt vizsgálják, kinek a genetikai állománya olyan erős, hogy az eredeti önmagát képes-e még, és hogyan képes elővenni, regenerálni sokkal azután is, hogy a maszköltés megtörtént. Elárulom, hogy ez (szellemi)ERŐ- és ÖNTUDAT-, tehát TUDATOSSÁGFÜGGŐ. És nagyban függ attól, hogy milyen erősen kapcsolódsz a belső Forrásodhoz, a Mindenséget Teremtő Istenhez, a MAGhoz, tehát önMagadhoz!

Nem kell messzire menni. Egy családon, egy párkapcsolaton belül is rengeteg maszk csap össze egymással, miközben a családtagok bántják egymást. Igen. Valójában sokszor egy vita során nem a személyek önálló véleménye és önképviselete zajlik, hanem maszk-csata. Olyan, mintha egy vallásháborút imitálna a pár, a családok, a barátok. Olyan hiedelmeket képviselnek, amik nem visznek már előre. A Természetben minden, ami nem működik, nem működtetik, elsorvad. Ha nem magadat képviseled, hanem egy régi, nem saját maszkot, akkor azt élteted az erőddel, te meg elsorvadsz.

Tényleg ezt akarod? Így akarod? Vedd észre, hogy ebben az esetben eszköze lettél valami nem túl szent célnak! Légy tudatos és kövesd azt az egészségmegőrző rituálét, amit az őseid követtek! És abban higgyél, hogy jó, ne a maszkban!

Hogyan? Vegyél példát!

Itt a Farsang, áll a bál, a mókázás! Többségünk szeret beöltözni maskarába.

Öltsd fel az új maszkot, légy bármi-bárki, amit sohase mertél volna kipróbálni úgy amúgy, azt most próbáld ki, tapasztald meg, éld át, és vedd is majd hajnalban le, ha nem tetszik. Egész este és éjjel láthatod a társaid reakcióját is arra, akinek-aminek a maszkját felvetted. Lehet, hogy ez az álarcod a valódi arcod? Tudd, hogy miután levetted a maszkodat, már nem az vagy, aki előtte voltál, hanem százszorta erősebb és szó szerint ÖnTudatosabb, Gazdagabb és sokkal szabadabb! Valamit megismertél, megtanultál önmagadról – mókázva, vidáman, büntetlenül! A környezeted által is elismert és elfogadott módon. Mert a környezet hatalmas erővel bír, ezt ne feledd, akár pozitív, akár negatív módon! És a lényeg, hogy tapasztaltál szabadon és nem követte büntetés, sem kényszer. Sem akkor, amikor felvetted, sem akkor, amikor levetetted az álarcodat!

EZ A LÉNYEG: BÜNTETÉS NÉLKÜL, VIDÁMAN, ÖRÖMBEN TAPASZTALTÁL MEG, TANULTÁL VALAMIT ÖNMAGADRÓL! ÉS TALÁN MÉG ENNÉL IS FONTOSABB AZ, HOGY LEVETHETTED AZ ÁLARCODAT ÉS NEM KELLETT BELERAGADNOD ÉS AZONOSULNOD VELE, HA NEM TETSZETT ÉS NEM ÉREZTED A SAJÁTODÉNAK. Elengedted, elengedhetted. Vagy: megtarthatod. Nem ítélnek meg érte!!!

Mit szólnál ahhoz, ha ezt az évedet maszkabálnak fognád fel és azt játszanád, hogy vége a régi maszkok hatalmának! Te saját magad gyakorolsz erőt önmagad felett. És ezt HISZED is, hogy lehetséges!

Kérj segítséget, ha meghaladja a maszklevétel az erőidet! Segítek abban, hogy újjá szüld önmagad! Természetes úton gyógyulhatsz, fejlődhetsz, tanulhatsz több helyszínen is:

Budapest, Erzsébet krt. 15. III/32. Pszichoterápiás Tér

Szombathely, Alpok Egészségház I/107.

Szentgotthárd, Élet Tér Harmóniaközpont, Deák Ferenc u. 9-11.

Kétvölgy-Őrség, Kreatív Alkotó Tér

Bővebben itt olvashatsz róla:

www.pszichoterapia-budapest.hu és

https://www.pszichoterapia-budapest.hu/hu/kapcsolat és

https://www.pszichoterapia-budapest.hu/programok

Thetahealing DNS1 Alap Tanfolyamon

vehetsz részt most Budapesten, hogy felszabadítsd a kreatív, intuitív teremtő erőidet – bővebben itt:

https://www.facebook.com/events/226781731660119/

Jelentkezés:

kapcsolat@drszaboagnes.hu

Telefonon: 06 30 9393 185

Bátran kérdezz, jelentkezz!

Örömmel fogadlak!

Dr. Szabó Ágnes Katalin

orvos-pszichoterapeuta, természetgyógyász, spirituális gyógyító

Theta-terapeuta, ThetaHealing Instructor